söndag 11 mars 2012

En giftig rackare.

Söndag är bästa städdagen.Vädra, tvätta sängkläder och fräscha upp hemmet. Jag har tokstädat hela förmiddagen. Poppat Melissa Horn och skrubbat golven. Märkligt och halvdeppigt musikval kanske men jag gillar att städa till melankolisk musik.

 I Chile handlar inte städning enbart om att hålla hemmet rent och fräscht, eller jo det gör det förstås men enligt folkmun så trivs spindlarna mindre bra i rena hem. Då tänker ni, äsch lite spindlar har väl ingen dött av. Nej, inte i norden men i Chile finns en otäck krabat vid namn Araña de Rincon som har dödligt gift. Den här spindeln finns i ca 85 % av de chilenska hemmen och den ser inte mycket ut för världen men blir man biten så brukar det sluta med ett köttigt sår som varar och ett bett kräver akut sjukvård.


Från giftspindlar till någonting mycket trevligare. Vårat duschdraperi. Blir så mycket trevligare att gå på kisspaus med en härlig blondin framför ögonen. Kan aldrig bestämma mig för vilken bild hon är snyggast på...

Söndag är städ, lugn, god mat och en deckare på kvällen. I Chile blir det Once (bröd, avocadoröra, tomater och te). Som avslutning; Rise of the planet of the apes. Någon som sett?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar